Home » Οργάνωση Σπουδών » Πρακτική Άσκηση » Πρακτική Άσκηση

 
 

Πρακτική Άσκηση

 

Όσοι φοιτητές/τριες ενδιαφέρονται για έναρξη εκπόνησης πρακτικής άσκησης θα πρέπει να φέρουν  τη βεβαίωση αποδοχής (03_Βεβαίωση αποδοχής από φορέα απασχόλησης_ΟΑΕΔ) πλήρως συμπληρωμένη από τον φορέα απασχόλησης όπου θα αναγράφονται οι ημερομηνίες διεξαγωγής της Πρακτικής Άσκησης.Η ημερομηνία έναρξης της Πρακτικής Άσκησης θα προσδιοριστεί από την επιχείρηση (σχετικά με την ευελιξία της στη διαδικασία πρόσληψης) σε συνεργασία με τον φοιτητή .

Οι φοιτητές που δικαιούνται να εκπονήσουν Πρακτική Άσκηση θα παραλάβουν τα απαραίτητα έγγραφα πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης.

Για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ο εργοδότης κατά τη διάρκεια της 6μηνης πρακτικής θα καταβάλλει στους ασκούμενους το 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη που ισχύει κάθε φορά, σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ο ΟΑΕΔ θα αποδίδει στον εργοδότη το 50% της αποζημίωσης που καταβάλλεται στον ασκούμενο. Η απόδοση θα γίνεται από την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ της έδρας της επιχείρησης με συγκεκριμένους χρονικούς περιορισμούς.