Home » Ανακοινώσεις » ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-15

 
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-15

 

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2014-2015

Σας γνωρίζουμε ότι οι επανεγγραφές (ηλεκτρονικές δηλώσεις μαθημάτων) για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2014-2015 θα ξεκινήσουν από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13-10-2014 ώρα 16:00 και θα ολοκληρωθούν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-10-2014 ώρα 16:00.

Για την ορθή διαδικασία της ηλεκτρονικής δήλωσης των μαθημάτων ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα / επιλογές:

  1. Ηλεκτρονική σελίδα του ΤΕΙ-Στερεάς Ελλάδας στην διεύθυνσηteiste.gr
  2. Από δεξιά επιλέγετε Ηλεκτρονική Γραμματεία Σπουδαστών    https://e-gram.teilam.gr/unistudent/
  3. Συμπληρώνετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που σας έχει δοθεί από τη Γραμματεία
  4. Είσοδος
  5. Δηλώσεις/Η δήλωσή μου/Προσθήκη
  6. Επιλέγεται τα μαθήματα που θέλετε να προστεθούν στη δήλωσή σας.
  7. Εισαγωγή στη δήλωση
  8. Αποστολή

Παρατήρηση:

Η ολοκλήρωση της δήλωσης γίνεται με αποθήκευση και την Αποστολή της. Δήλωση που έχει απλά επιλεγμένα μαθήματα και έχει αποθηκευτεί χωρίς την αποστολή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Μετά την αποστολή της δήλωσης οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα της διόρθωσης εκ νέου της δήλωσής τους για το διάστημα που είναι ανοικτό το σύστημα των ηλεκτρονικών δηλώσεων.

Μετά την αποστολή της δήλωσης οι σπουδαστές πρέπει να εκτυπώσουν την ιστοσελίδα που εμφανίζει την απεσταλμένη δήλωση μαθημάτων σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα/επιλογές:

  1. Εισαγωγή στη δήλωση
  2. Αποστολή
  3. Η δήλωσή μου
  4. Μενού Αρχείο/Εκτύπωση

Η εκτύπωση αυτή χρησιμοποιείται σαν αποδεικτικό ότι ο σπουδαστής έχει υποβάλλει δήλωση.

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα μαθήματα πρέπει να δηλωθούν με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με το τυπικό πρόγραμμα σπουδών κατά την πορεία των σπουδών. Δηλαδή πρώτα τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου και στη συνέχεια  3ου, 5ου,  7ου  εάν υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές μονάδες.

Οι διδακτικές μονάδες των μαθημάτων ανέρχονται στις  40 διδακτικές μονάδες για τους φοιτητές που διανύουν έως και το 7ο εξάμηνο σπουδών τους, ενώ για τους φοιτητές από 8ο εξάμηνο και πτυχίο ανέρχονται στις  50 διδακτικές μονάδες.

ΑΝ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΑ, ΤΟΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 1ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ  Οι φοιτητές του 1ου εξαμήνου έχουν τη δυνατότητα (βάση νόμου) να δηλώσουν τα μαθήματα του 1ου  εξαμήνου (έως 40ΔΜ) και να εξεταστούν σ’ αυτά τον Φεβρουάριο 2015.

Η επιλογή του μαθήματος Αγγλικά Ι είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να δηλωθεί αρχικά από όλους τους φοιτητές. Στη συνέχεια όσοι φοιτητές έχουν πτυχίο Αγγλικών επιπέδου Lower θα πρέπει να το καταθέσουν στη γραμματεία, ώστε να πάρουν απαλλαγή από το μάθημα. Εφόσον εγκριθεί η απαλλαγή, θα δηλωθεί εναλλακτικά και μέσω της γραμματείας το μάθημα “Ελληνική Οικονομία & Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική”.

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 3ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ  Οι φοιτητές του 3ου εξαμήνου έχουν τη δυνατότητα (βάση νόμου) να δηλώσουν τα μαθήματα του 1ου  και του 3ου  εξαμήνου (έως 40ΔΜ) και να εξεταστούν σ’ αυτά τον Φεβρουάριο 2015.

Η επιλογή του μαθήματος Αγγλικά ΙII είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να δηλωθεί αρχικά από όλους τους φοιτητές. Στη συνέχεια όσοι φοιτητές έχουν πτυχίο Αγγλικών επιπέδου Advanced θα πρέπει να το καταθέσουν στη γραμματεία, ώστε να πάρουν απαλλαγή από το μάθημα. Εφόσον εγκριθεί η απαλλαγή, θα δηλωθεί εναλλακτικά και μέσω της γραμματείας το μάθημα “Βιομηχανική Οργάνωση”.

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 5ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ  Οι φοιτητές του 5ου εξαμήνου έχουν τη δυνατότητα (βάση νόμου) να δηλώσουν τα μαθήματα  1ου, 3ου, και 5ου  εξαμήνου (έως 40ΔΜ) και να εξεταστούν σ’ αυτά τον Φεβρουάριο 2015.

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 7ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ  Οι  φοιτητές του 7ου εξαμήνου έχουν τη δυνατότητα (βάση νόμου) να δηλώσουν τα μαθήματα 1ου, 3ου, 5ου  και 7ου εξαμήνου (έως 40ΔΜ) και να εξεταστούν σ’ αυτά τον Φεβρουάριο 2015.

Προσοχή πρέπει να δηλωθεί μόνο ένα από τα τρία (3) μαθήματα επιλογής:

– Συστήματα Προηγμένης Τεχνολογίας σε Διανομή και Μεταφορές

– Βελτιστοποίηση Συστημάτων Διανομής και Μεταφορών

– Συσκευασία- Οικολογική Συσκευασία.

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ Οι ανωτέρω φοιτητές έχουν τη δυνατότητα (βάση νόμου) να δηλώσουν τα μαθήματα των εξαμήνων 1ου, 3ου, 5ου,  7ου (έως 50ΔΜ) και να εξεταστούν σ’ αυτά τον Φεβρουάριο 2015.

 

Σημειώνεται ότι στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2015 θα μπορούν να εξεταστούν μόνο τα δηλωθέντα μαθήματα των φοιτητών.

 

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝPicture