Home » Ανακοινώσεις » Ανοιχτή επιστολή προς τους Φοιτητές/τριες του Τμήματος ΔΣΕ

 
 

Ανοιχτή επιστολή προς τους Φοιτητές/τριες του Τμήματος ΔΣΕ

 

Αγαπητοί/τές φοιτητές/τριες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, ώστε να ενημερωθείτε αξιόπιστα και έγκυρα για τη λειτουργία του Τμήματος και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με θέματα εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι δύο από τις βασικές διαστάσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος είναι η Συνέλευση και η  Γραμματεία.

Η Γραμματεία του Τμήματος λειτουργεί ουσιαστικά με έναν διοικητικό υπάλληλο αυτή τη στιγμή, με παράλληλα καθήκοντα και σε άλλο Τμήμα του ΤΕΙ Χαλκίδας και καταβάλλονται υπέρμετρες προσπάθειες και σε αντίξοες συνθήκες προκειμένου να υποστηριχθεί διοικητικά το  Τμήμα μας.

Η Συνέλευση του Τμήματος,  όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις και τις αποφάσεις του ΤΕΙ-Χ, μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων έχει και τις εξής:

  1. Αναθέσεις μαθημάτων σε έκτακτους συνεργάτες
  2. Συγκροτεί διάφορες επιτροπές που συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας (Αξιολόγηση Πτυχιακών Εργασιών, Προγράμματος Μαθημάτων, Προγράμματος Εξετάσεων, Αξιολόγησης Εκπαιδευτικής Διαδικασίας  κ.α.)
  3. Αποφασίζει για βελτίωση διαδικασιών που αφορούν διάφορες δραστηριότητες, όπως π.χ. κανονισμό εκπόνησης πρακτικής άσκησης.
  4. Εξετάζει, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις,  διαδικασίες που αφορούν ειδικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα σχετικά με τους επι πτυχίω φοιτητές (π.χ. «σπάσιμο» αλυσίδων),  και πολλά άλλα…

Με την πεποίθηση ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα οφείλει να συμβάλει ουσιαστικά στη διαρκή βελτίωση του επιπέδου σπουδών, η οποία διασφαλίζεται και με την ομαλή λειτουργία του Τμήματός μας, είναι εξαιρετικά σημαντική η άμεση & αξιόπιστη επικοινωνία για την ανταλλαγή απόψεων, διατύπωση προτάσεων κτλ μεταξύ των φοιτητών/τριών, διδασκόντων και διοίκησης. Σ’ αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη 6/6/2013, και ώρα 10:00 π.μ. σας καλώ όλους σε μια ανοιχτή συζήτηση. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η διοργάνωση περιοδικά ανοιχτών συναντήσεων δεν πρέπει να αποθαρρύνει την ελεύθερη απευθείας και δια ζώσης επικοινωνία μαζί μου για τη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης του Τμήματός μας.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΔΣΕ

Π. Τριβέλλας