Home » featured » ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017-18

 
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017-18

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 3ου ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι οι επανεγγραφές (ηλεκτρονικές δηλώσεις μαθημάτων) για το Χειμερινό εξάμηνο του Ακαδ. έτους 2017-2018 θα ξεκινήσουν από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-9-2017 και θα ολοκληρωθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 15-10-2017.

Για την ορθή διαδικασία της ηλεκτρονικής δήλωσης των μαθημάτων ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα / επιλογές:

  1. Ηλεκτρονική σελίδα του ΤΕΙ-Στερεάς Ελλάδας στην διεύθυνση teiste.gr
  2. Από δεξιά επιλέγετε Ηλεκτρονική Γραμματεία Σπουδαστών    https://e-gram.teilam.gr/unistudent/
  3. Συμπληρώνετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που σας έχει δοθεί από τη Γραμματεία
  4. Είσοδος
  5. Δηλώσεις/Η δήλωσή μου/Προσθήκη
  6. Επιλέγεται τα μαθήματα που θέλετε να προστεθούν στη δήλωσή σας.
  7. Εισαγωγή στη δήλωση
  8. Αποστολή

Παρατήρηση:

Η ολοκλήρωση της δήλωσης γίνεται με αποθήκευση και την Αποστολή της. Δήλωση που έχει απλά επιλεγμένα μαθήματα και έχει αποθηκευτεί χωρίς την αποστολή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Μετά την αποστολή της δήλωσης οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα της διόρθωσης εκ νέου της δήλωσής τους για το διάστημα που είναι ανοικτό το σύστημα των ηλεκτρονικών δηλώσεων.

Μετά την αποστολή της δήλωσης οι σπουδαστές πρέπει να εκτυπώσουν την ιστοσελίδα που εμφανίζει την απεσταλμένη δήλωση μαθημάτων σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα/επιλογές:

  1. Εισαγωγή στη δήλωση
  2. Αποστολή
  3. Η δήλωσή μου
  4. Μενού Αρχείο/Εκτύπωση

Η εκτύπωση αυτή χρησιμοποιείται σαν αποδεικτικό ότι ο σπουδαστής έχει υποβάλλει δήλωση.

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα μαθήματα πρέπει να δηλωθούν με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με το τυπικό πρόγραμμα σπουδών κατά την πορεία των σπουδών. Δηλαδή πρώτα τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου και στη συνέχεια  3ου, 5ου,  7ου  εάν υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές μονάδες.

Οι διδακτικές μονάδες των μαθημάτων ανέρχονται στις  38 διδακτικές μονάδες για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές.

Σημειώνεται ότι στην  Εξεταστική Περίοδο του Χειμερινού Εξαμήνου 2017-18 και στην Επαναληπτική Εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2018 θα μπορούν να εξεταστούν μόνο τα δηλωθέντα μαθήματα των φοιτητών.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 3ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ (ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ) Οι φοιτητές του 3ου εξαμήνου έχουν τη δυνατότητα (βάση νόμου) να δηλώσουν τα μαθήματα του 1ου  και του 3ου  εξαμήνου (έως 38ΔΜ) του Νέου Προγράμματος Σπουδών.

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 5ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ (ΠΑΛΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ) Οι φοιτητές του 5ου εξαμήνου έχουν τη δυνατότητα (βάση νόμου) να δηλώσουν τα μαθήματα  1ου, 3ου, και 5ου  εξαμήνου (έως 38ΔΜ) του Παλαιού Προγράμματος Σπουδών.

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 7ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ (ΠΑΛΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ)→ Οι  φοιτητές του 7ου εξαμήνου έχουν τη δυνατότητα (βάση νόμου) να δηλώσουν τα μαθήματα 1ου, 3ου, 5ου  και 7ου εξαμήνου (έως 38ΔΜ) του Παλαιού Προγράμματος Σπουδών.

Προσοχή πρέπει να δηλωθεί μόνο ένα από τα τρία (3) μαθήματα επιλογής του 7ου εξαμήνου.

– Συστήματα Προηγμένης Τεχνολογίας σε Διανομή και Μεταφορές

– Βελτιστοποίηση Συστημάτων Διανομής και Μεταφορών

– Συσκευασία- Οικολογική Συσκευασία

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ (9ο εξάμηνο και άνω)(ΠΑΛΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ)  Οι ανωτέρω φοιτητές έχουν τη δυνατότητα (βάση νόμου) να δηλώσουν τα μαθήματα των εξαμήνων 1ου, 3ου, 5ου,  7ου (έως 38ΔΜ)   του Παλαιού Προγράμματος Σπουδών.

ΠΡΟΣΟΧΗ στις ακόλουθες αλλαγές λόγω μετάβαση από το Παλαιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών

  • Οι αλυσίδες μαθημάτων για τους φοιτητές του Παλαιού Προγράμματος σπουδών έχουν καταργηθεί.
  • Το μάθημα “Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης-Εργαστήριο” του 3ου εξαμήνου δεν θα προσφέρεται πλέον. Οι φοιτητές που το οφείλουν θα πρέπει να το δηλώσουν στην τρέχουσα δήλωση μαθημάτων. Οι φοιτητές που το έχουν παρακολουθήσει θα εξεταστούν σε αυτό στην εξεταστική του Χειμερινού εξ. 2017-18 με βάση την περσινή ύλη. Οι φοιτητές που δεν το έχουν παρακολουθήσει, θα πρέπει να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν στο μάθημα “Ηλεκτρονικό επιχειρείν-Εργαστήριο” του νέου Προγράμματος σπουδών που θα προσφερθεί κατά το Εαρινό εξάμηνο 2017-18.
  • Το μάθημα “Χρηματοοικονομική Λογιστική-Εργαστήριο” του 3ου εξαμήνου δεν θα προσφέρεται πλέον. Οι φοιτητές που το οφείλουν θα πρέπει να το δηλώσουν στην τρέχουσα δήλωση μαθημάτων. Οι φοιτητές που το έχουν παρακολουθήσει θα εξεταστούν σε αυτό στην εξεταστική του Χειμερινού εξ. 2017-18 με βάση την περσινή ύλη. Οι φοιτητές που δεν το έχουν παρακολουθήσει θα ενημερωθούν σχετικά με την ύλη εξετάσεων και τον τρόπο εξέτασης από τον διδάσκοντα του μαθήματος “Λογιστική” του 3ου εξαμήνου του νέου προγράμματος σπουδών με το οποίο αντιστοιχίζεται εν μέρει.
  • Το μάθημα “Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών” του 5ου εξαμήνου αντιστοιχίζεται πλήρως με το ομότιτλο μάθημα του 3ου εξαμήνου του Νέου Προγράμματος Σπουδών. Οι φοιτητές θα λάβουν περαιτέρω οδηγίες σχετικά με την εξεταστέα ύλη από τον νέο διδάσκοντα.