Home » featured » Εξ αποστάσεως Διδασκαλία: Πρόσβαση στην εφαρμογή Microsoft Teams

 
 

Εξ αποστάσεως Διδασκαλία: Πρόσβαση στην εφαρμογή Microsoft Teams

 

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή Microsoft Teams:

  1. Συνδεθείτε στη διεύθυνση https://webmail.aua.gr με τα στοιχεία σύνδεσης που χρησιμοποιείτε στο eclass, το unistudent και άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Είναι ουσιαστικά ένας τρόπος για να δείτε αν συνδέεστε κανονικά στο email σας της μορφής @aua.gr.
  2. Συνδεθείτε στην πλατφόρμα ΔΗΛΟΣ (https://delos365.grnet.gr/). Εκεί επιλέξτε ως φορέα πιστοποίησης το Agricultural University of Athens και χρησιμοποιήστε τα ίδια στοιχεία σύνδεσης με παραπάνω.
  3. Δίπλα στο όνομά σας (πάνω δεξιά) επιλέξτε το βελάκι και στη συνέχεια επιλέξτε “Πίνακας εργασίας”. Στη σελίδα που ανοίγει επιλέξτε “Πύλη του Office 365”.
  4. Έχετε πλέον μεταβεί στη σελίδα του Office 365. Εκεί επιλέξτε την εφαρμογή Teams. Προτείνεται η εγκατάσταση της εφαρμογής στον Η/Υ. Σε αυτή συνδέεστε με τα  παραπάνω στοιχεία σύνδεσης. Προφανώς, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και τα υπόλοιπα προγράμματα που προσφέρονται.
  5. Για όλα τα μαθήματα που παρακολουθείτε, θα λάβετε κωδικό σύνδεσης από τις/τους διδάσκουσες/διδάσκοντες. Αφού συνδεθείτε στο Microsoft Teams, επιλέξτε “Join or create team” (πάνω δεξιά) και εισάγετε τον κωδικό σύνδεσης. Θα πρέπει να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία για κάθε μάθημα στο οποίο έχετε εγγραφεί.
  6. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και τη mobile εφαρμογή του Teams.
  7. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική σελίδα του Τμήματος Δικτύων – Διαδικτύου (http://tdd.aua.gr/applicationforms) όπου θα δείτε το “Εγχειρίδιο εκπαιδευόμενου” (http://tdd.aua.gr/sites/default/files/Microsoft teams για φοιτητές.docx ).