Σταυριανή Σπυριούνη

 

Η ΣΤΑΥΡΙΑΝΗ ΣΠΥΡΙΟΥΝΗ είναι Καθηγήτρια Εφαρμογών στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Στερεάς Eλλάδας.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (Master) από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εργάστηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) από το 1975 έως το 1999 ως οικονομικοδιοικητικό στέλεχος. Από το 1989 έως το 2014 δίδαξε στην Τριτοβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ι.) ως έκτακτη εκπαιδευτικός. Συγκεκριμένα, δίδαξε στα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής του Τ.Ε.Ι. Πειραιά από το 1989 έως το 1995, στα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής και Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας από το 1998 μέχρι το 2014.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου: Μέθοδοι ανάλυσης επιχειρησιακών αποφάσεων, εκδόσεις Τσότρας, Αθήνα, 2017 και συν-συγγραφέας των βιβλίων: Οικονομική της Διοίκησης. Η οικονομική ορθολογικότητα και τα όρια της νεοκλασικής θεωρίας, εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα, 2006, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Οικονομία και θεσμοί την εποχή της παγκοσμιοποίησης, Πατάκη, Αθήνα, 2008 και Τεχνικές Ανάλυσης Διοικητικών και Οικονομικών Αποφάσεων, έκδοση των συγγραφέων, Αθήνα,2013.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια θέματα σχετικά με τη θεωρία της επιχείρησης, τις μορφές ανταγωνισμού, την οργάνωση εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις.

Ανακοινώσεις